In het vorige hoofdstuk hebben wij het intrigerende fenomeen van de breinkluis besproken. Zoals uitgelegd bouwt het brein een speciale kluis in het onderbewustzijn, om daar zeer waardevolle informatie in op te slaan. Informatie die je nodig hebt om je bijvoorbeeld gelukkig te voelen en elke situatie die zich voordoet aan te kunnen.
Maar voordat je onderbewustzijn bereid is om deze kluis te openen, wil het wel zeker zijn dat je intelligentie ook in staat is om die informatie op de juiste wijze te gebruiken. Het onderbewustzijn moet de intelligentie kunnen vertrouwen. Maar je intelligentie kan pas vertrouwd worden, als het weet hoe het brein werkt. Het paradoxale van die situatie is dat juist die informatie in de kluis ligt opgeslagen. SparkWise heeft jarenlang onderzoek gedaan naar hoe we de juiste informatie zouden kunnen verzamelen als een van de weinigen in de wereld. Deze kennis hebben voor jou verzameld en uitgewerkt in een stapsgewijs programma. Het programma dat jij nu bijna hebt afgerond.
Wat er nog ontbreekt zijn een aantal standaard breinprotocollen. Het belangrijkste breinprotocol is HECT. Wat HECT betekent, hoe het precies werkt en hoe je het in jouw voordeel kunt gebruiken leer je in dit deel. In dit deel zullen een aantal belangrijke zaken zoals hersenwetten en breinkennis uit vorige hoofdstukken die je nodig hebt om HECT te begrijpen herhaald worden. Herhaling is immers essentieel voor het brein om goed te kunnen leren en het geleerde te kunnen toepassen.
Wanneer je met behulp van de hersenwetten en breinkennis de kluis hebt geopend, wordt de informatie die daar is opgeslagen, stap voor stap en deel voor deel vrijgegeven. Je kunt nu tappen uit de poel van wijsheid die altijd al in je (SparkWise) zat maar waar je nog niet bij kon. Wanneer je deze stap, het ontsluiten van de informatie in de kluis neemt, kun je niet meer terug.
Het is net als de rode pil die Neo slikt in de film the Matrix.