NCE – Hoofdstuk 15: Positieve invloeden op het brein

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Voor een gelukkig leven is een gezond brein, naast breinkennis, essentieel. In het vorige hoofdstuk heb je bijna alles geleerd over welke zaken een negatief invloed hebben op je brein en welke eisen het brein stelt om deze om te buigen. In dit deel gaat het over wat de positieve invloeden zijn op je brein.

In tegenstelling tot wat veel mensen ‘denken’ is het belangrijker om de ‘ongezonde’ zaken voor het brein te vermijden dan om je te richten op de ‘gezonde’ zaken voor het brein, maar dat had je al begrepen. In dit deel gaan we naar de volgende fase en vertellen we vooral wat je juist WEL kunt doen om ervoor te zorgen dat je brein in top conditie komt én blijft!

Er wordt door veel mensen een enorme nadruk gelegd op gezond eten en op beweging. Maar dit zijn slechts 2 factoren die een invloed hebben op een gezond brein. Er zijn zoveel meer zaken die een essentiële, zelfs belangrijkere, rol spelen bij de gezondheid van je brein. Als je die uit het oog verliest is de kans groot dat je ongelukkig of ziek wordt terwijl je juist dacht zo goed bezig te zijn.

Alleen maar gezond bezig zijn heeft voor sommige mensen het aura van ‘saai’. Maar is gezond bezig zijn eigenlijk wel saai of kan het ook leuk zijn? Hoe schadelijk is het om soms toch te zondigen? Moet je heel streng in de leer zijn of geeft je brein voldoende ruimte om af en toe de regels in de wind te slaan? In welke mate kun je deze regels in de wind slaan en is het dan toch nog gezond? Genoeg vragen om te onderzoeken.

We hebben wel alvast een tip voor je. Laat wat je wel of niet mag doen niet dicteren door de gezondheidsgoeroes die er zelf vaak onrealistisch goed uitzien. Leer in dit hoofdstuk wat wel en niet werkt en maak dan je eigen keuzes als het om jouw gezondheid gaat.

Zoals beloofd gaan we je uitleggen wat de belangrijkste breinonderdelen zijn. Dat is enorm belangrijk want als je begrijpt wat deze onderdelen zijn en wat ze doen wordt het nog logischer om te begrijpen hoe deze onderdelen meehelpen aan een gezond brein. In dit deel gaan we je het nodige vertellen over je hersencellen en over de gliacellen. Dankzij deze gliacellen was Einstein onnavolgbaar. Wil je weten waarom dat zo is ga dan snel verder met de eerste video.

Shopping Cart
Scroll to Top