3. SHIN – TheShinCourse – Nederlands

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started

Begrip krijgen voor je eigen gevoel en dat van anderen

Het is natuurlijk heel vreemd dat kinderen op school leren wat ze maatschappelijk moeten worden, maar nooit leren wie ze werkelijk zijn als biologisch wezen als mens. En dat is juist het meest essentieel, omdat ieder mens uniek is in de biologische samenstelling.

Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om te begrijpen dat er verschillende componenten zijn waaruit jouw unieke gevoelsstructuur bestaat. De opbouw van jouw individuele DNA is namelijk uniek en daardoor is de aanmaak en verwerking van jouw hormoonspiegel altijd uniek. Dit maakt jou wie je bent als mens en bepaalt jouw persoonlijkheid.

Daarentegen zijn er ook eigenschappen die heel generiek zijn voor de Homo Sapiens als soort. Dus eigenschappen die voor bijna alle mensen ter wereld in de basis hetzelfde werken. Deze wetmatigheden noemen wij vanuit SparkWise/SHIN de ‘hersenwetten’. Het zijn ‘hersenwetten’, omdat deze heel strikt zijn en mede bepalen wie je bent als lid van de diersoort Homo Sapiens (mens). Op dit moment zijn er zo’n 200 hersenwetten door ons gedefinieerd.

De opvoeding is het basis component dat een zeer belangrijke invloed heeft op je persoonlijke ontwikkeling als mens. Dit is het deel van de voorprogrammatie die je van je opvoeders hebt gekregen. Met opvoeding bedoelen we niet alleen de invloed die je ouders hadden. Bij je opvoeders hoort ook cultuur, milieu, religie, school, taalgebied, sportclub, grootouders, vrienden, TV en sociale media.

Al deze aspecten spelen een rol bij de vorming van jouw interne gevoel over jezelf en ook het gevoel dat je over anderen hebt. De biologische werking beter begrijpen bij het vormen van gevoel, levert het juiste begrip op voor jezelf en voor anderen. Als je gevoel klakkeloos als uitgangspunt gebruikt, zonder dat je begrijpt en voelt hoe jouw gevoel tot stand komt, geeft dit onvoldoende zekerheid aan je brein, met als resultaat onvoldoende structurele emotionele balans.

We komen vaak mensen, zowel klanten, coaches, mindfulness of NLP mentors tegen die zeggen: “je moet werken vanuit je gevoel, compassie en liefde, dan komt alles goed op den duur want dat geeft balans”. We gaan eens samen onderzoeken of dit wel of niet klopt.


, begin hier je training

Shopping Cart
Scroll to Top