NCE – Hoofdstuk 22: De kluis van het brein

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

In het vorige hoofdstuk hebben wij de hersenwetten van succes- en error management behandeld. Je hebt geleerd hoe je deze hersenwetten kunt toepassen voor je eigen balans. En ook hoe je deze hersenwetten kunt inzetten om andere mensen te helpen.

Ons brein is niet ‘perfect’ volgens de maatschappelijke norm; het maakt (gelukkig) fouten, discrimineert en liegt, om maar een paar voorbeelden te noemen. We hebben een flink aantal van dit soort ‘fouten’ benoemd. Welke van deze voorbeelden was voor jou de grootste eye opener?

Omdat een imperfect brein bij het menszijn hoort, is het van essentieel belang om hier op de juiste, breinvriendelijke wijze, mee om te gaan (succes management).  Wanneer mensen, zowel naar zichzelf als naar anderen, er op een ‘verkeerde’ wijze mee omgaan (errormanagement) dan raakt het brein in disbalans en ontstaat negatieve stress en voel jij je ongelukkig.

Je hebt al heel veel geleerd in de afgelopen lessen. Wellicht ‘voel’ je ook al dat je als mens bent gegroeid in je persoonlijke ontwikkeling. In dit en het volgende hoofdstuk krijg je de laatste, maar o zo belangrijke, gereedschappen aangereikt. Wij heten niet voor niks SparkWise, dat staat voor ‘sprankelende wijsheid’. Deze sprankelende wijsheid zit al in jouw hoofd vanaf je geboorte. Deze wijsheid is netjes opgeborgen in een zware kluis. In dit deel leer je hoe je jouw kluis kunt openen. Welke informatie daar ligt opgeslagen. Waarom deze informatie essentieel is, hoe je de essentiële informatie eruit kunt halen en hoe je deze kunt gebruiken op de permanente levensreis die je aan het maken bent.

Shopping Cart
Scroll to Top