NCE – Hoofdstuk 20: De wet van breinvriendelijke communicatie en van een gezonde tijdsbalans

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

De wet van relevantie die wij in het vorige deel behandeld hebben, is een enorm belangrijke hersenwet. Het bepaalt of je brein wel of niet bereid is om te luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. Maar ook of je bereid bent om te onderzoeken of informatie wel of niet klopt. Het bepaalt zelfs wat jij je wel of niet herinnert van gebeurtenissen uit het verleden. Zoals je geleerd hebt is je geheugen best goed te trainen. Wat is het geheim hier achter? Door informatie relevant te maken, wordt het een stuk gemakkelijker voor je brein om informatie relatief adequaat op te slaan en weer te vinden.

De wet van breinvriendelijke communicatie speelt een belangrijke rol bij het beïnvloeden van hoe informatie door iemand anders beoordeeld wordt. Wanneer je door je woordkeuze het weerstand systeem bij een ander activeert, bijvoorbeeld door informatie te geven die haaks staat op wat er in het archiefsysteem van de andere persoon staat, dan zal het brein die informatie als gevaarlijk bestempelen en stopt de communicatie. Wanneer je daar op een andere manier mee wilt leren om gaan, dan is dit deel van de cursus enorm belangrijk voor jou. Je leert waarom het zo moeilijk is om de mening van anderen te beïnvloeden, laat staan anderen te overtuigen. In dit deel leer je hoe je dat toch op een leuke en effectieve wijze kunt doen.

We gaan het verder hebben over de verschillende stadia waarin een gesprek kan escaleren en hoe je daar op een effectieve wijze op kunt ingrijpen. Zeker in een tijd waarin mensen snel geneigd zijn om de confrontatie op te zoeken is dat belangrijke kennis!

Het andere belangrijke thema dat in dit deel behandeld wordt is de gezonde tijdsbalans. We hebben reeds uitgebreid stilgestaan bij het verschil tussen maatschappelijk en biologisch succes. In dit deel leer je nog gedetailleerder hoe je de juiste balans in je leven kunt bereiken.

Kortom, het wordt weer een mooi, leerzaam en vooral heel nuttig deel. Veel plezier!


, begin hier je training

Shopping Cart
Scroll to Top