NCE – Hoofdstuk 2: Heb jij je nog meer afgevraagd?

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Welkom , bij het tweede cursusdeel. In het eerste cursusdeel hebben we het met je gehad over de periode van conceptie tot aan je geboorte. In dit tweede deel gaan we het voornamelijk hebben over de periode van je geboorte tot 8 jaar. In het volgende cursusdeel gaan we het met jou hebben over de periode van 8 jaar en ouder.

In de eerste delen, inclusief het gratis cursusdeel, heb je al veel over je brein geleerd. We hebben het o.a. gehad over de rol van je DNA en ben je bezig geweest met het stellen van belangrijke levensvragen. We hopen dat de eerste cursusdelen je geholpen hebben om nieuwe inzichten te krijgen. Dat is belangrijk, want als het brein niet weet welke antwoorden je zoekt, of als het startpunt van voelen en denken niet klopt, wordt het een lastige opgave om je doelstellingen te behalen.

Zoals gezegd gaan we het in dit cursusdeel hebben over de periode van je geboorte tot 8 jaar, hoe jouw wereldbeeld in deze periode is gevormd en welke gevolgen dit heeft voor jezelf en je omgeving. Dit is een enorm belangrijke periode want het bepaalt in hoge mate je succesfactor voor de rest van je leven. Pas als je herkent en erkent wat de oorzaak is van de mate waarin jij je gelukkig voelt en succesvol bent is het veel gemakkelijker om (nog) gelukkiger en succesvoller te worden.

We leven met ruim 7 miljard mensen op deze planeet. Dagelijks kun je in de krant lezen of op het nieuws zien dat we als homo sapiens niet goed in staat zijn om in harmonie met elkaar te leven. Deze disharmonie zie je tussen partners, families, culturen, religies, gedachten, inzichten en gedrag. Dat is eigenlijk een opmerkelijke constatering, wij zijn toch de ‘slimste’ diersoort die op de wereld rondloopt? Hoe komt het eigenlijk dat wij zo slecht in staat zijn om in harmonie met elkaar te leven? Wat is hier de oorzaak van?

Voordat we anderen kunnen helpen om in harmonie met elkaar te leven begint deze reis natuurlijk bij jezelf. Voel jij zelf soms disbalans? Welke rol speelt je wereldbeeld hierbij en kun je dat veranderen? Is het mogelijk om op micro en op macro niveau wel in harmonie met elkaar te leven? Welke rol speelt jouw persoonlijkheid hierbij? Hoeveel invloed heeft de ‘programmatie’ van de verschillende opvoeders in jouw leven op je persoonlijkheid gehad?

Ga verder met het volgende hoofdstuk , ontdek de antwoorden op deze vragen en hoe jouw wereldbeeld invloed heeft op je huidige leven.

Shopping Cart
Scroll to Top