4. SHIN – TheShinCourse – Nederlands

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started

Empathie opbouwen voor jezelf en anderen

Het doel van de SHIN opleiding is om stap voor stap door te groeien naar de status van jouw individuele SHIN. Daar zijn hele duidelijke opeenvolgende stappen voor nodig. Het begint natuurlijk bij het registreren en accepteren met je volwassen brein, dat ons leven start met een substantieel gebrek aan breinkennis. We komen daardoor schandalig veel kennis tekort over de werking van ons brein. En dit zowel aan de meer onbewuste gevoelszijde als aan de intelligente rationele zijde.

Je kunt het vergelijken met het Chinese Yin en Yang. Waarbij de dualiteit van het aardse en de hemel bij elkaar komen. Wat veel mensen zich echter totaal niet realiseren, is dat Yin en Yang niet alleen over dualiteit gaat. Yin en Yang bestaat namelijk uit drie delen.

Het geheel vormt namelijk het geheel van een cirkel (het derde deel van de eenwording). Net als gevoel en verstand ook uit drie delen bestaat. In de juiste volgorde heb je eerst ‘ je gevoel’ dat het eerste deel is. Het tweede deel in dan ‘je verstand’. Het derde deel is de samensmelting van ‘gevoel en verstand’ (de eenwording). Bij de juiste samensmelting van beide delen ben je structureel in balans en bereik je jouw individuele SHIN.

In het vorige hoofdstuk hebben wij het element van begrip uitgediept. In dit hoofdstuk gaan we het hebben over de volgende stap na begrip, namelijk empathie. Zuivere empathie kan pas ontstaan nadat er een zuiver begrip is ontstaan. De logische biologische volgorde is dat je eerst een zuivere empathie voor jezelf moet kunnen voelen, alvorens je een zuivere empathie naar anderen kunt voelen.

Maar wat is empathie nu precies? Ongetwijfeld ben je beïnvloed door een maatschappelijke definitie van dat woord. In dit hoofdstuk gaan we de biologische definitie van het woord empathie onderzoeken. Is empathie een breinfunctie? Is empathie ongrijpbaar? Of is het wellicht beiden?

Niet alleen vanuit de spirituele hoek wordt empathie al lang onderzocht, maar ook vanuit de wetenschappelijke hoek. Wetenschappers hebben ontdekt dat empathie ook een specifieke hersenfunctie is. En dat is bijzonder te noemen. De wetenschap kan zelfs aanwijzen waar empathie zich in het brein bevindt. laten we de spirituele en wetenschappelijke uitleg naast elkaar leggen en bekijken hoe die maximaal kunnen aansluiten op elkaar.

Het is interessant om dit hoofdstuk eerst te beginnen bij het startpunt van gevoel. We onderzoeken verder of gevoel de oorzaak is, of een gevolg. Staat gevoel aan de basis van je persoonlijkheid of niet. Wat is de biologische definitie van persoonlijkheid?


, begin hier je training

Shopping Cart
Scroll to Top