NCE – Hoofdstuk 17: Hersenwetten als fundament

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

In het vorige deel hebben we het gehad over het feit dat je brein tegelijkertijd een chemische fabriek en een energiecentrale is. Dat is eigenlijk best wel bijzonder. Voor het goed functioneren van deze breinfabriek is het belangrijk dat je de juiste grondstoffen, net als bij een normale fabriek, tot je neemt. Zonder de juiste grondstoffen (voeding) kan je brein niet of onvoldoende werken. Daarom dat het zo belangrijk is om te weten welke grondstoffen je brein nodig heeft.

Een van deze grondstoffen is cholesterol. Cholesterol is een belangrijke bouwsteen voor veel steroïden (hormonen) en vitamines (Kalium, Natrium, D), en is de grondstof voor het stresshormoon Cortisol. Cortisol is ook weer nodig om de glucose, de brandstof, uit je eiwitten te halen. Kortom je lichaam is een holistische machine en moet als zodanig ook zo gezien worden.

Je hebt nu veel geleerd over hoe je je brein en lichaam in top conditie kunt brengen. Je bent nu klaar om de volgende belangrijke stap te nemen. In dit deel vertellen wij jou een van onze belangrijkste ontdekkingen en hoe wij hier toe zijn gekomen. SparkWise is de ontdekker en grondlegger van de hersenwetten. Probeer deze term maar eens te googelen!  Jij leert in dit deel de eerste aanzet over hersenwetten. Het gaat erom dat je deze hersenwetten gaat leren, kunt herkennen en natuurlijk ook gaat toepassen!

Een van de hersenwetten is de activatie van je intrinsieke motivatie. Onze kijk verschilt op dit punt enorm met de main stream hulpverleners, coaches en psychologen. Die gaan ervan uit dat het gaat om je intrinsieke motivatie, maar dat zien wij dus anders. Iedereen is namelijk intrinsiek gemotiveerd om de mooiere of betere versie van zichzelf te worden. Maar als je om je heen kijkt dan zie je voldoende voorbeelden dat dat niet bij iedereen lukt. Dat komt omdat de intrinsieke motivatie niet aangezet, geactiveerd, wordt. Dat klinkt misschien als een nuance maar is een essentieel verschil. Het is verschil tussen vasthouden aan oude gewoontes die tegen je werken en het adopteren van nieuwe gewoontes die voor je werken. Het is het verschil tussen falen of succesvol zijn.

Hoe je dat wel moet doen, de activatie van je intrinsieke motivatie, en hoe je de intrinsieke motivatie van anderen kunt aanzetten leer je in dit deel!

Shopping Cart
Scroll to Top