NCE – Hoofdstuk 11: De Drie Breinen Theorie

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Jouw brein, dat hele kleine orgaantje in je hoofd wat ongeveer anderhalf tot twee procent van je lichaamsgewicht neemt alle beslissingen en bepaalt of je wel of niet gelukkig bent. Wat weten we nu precies van hoe dat orgaan in elkaar steekt, welke delen er bestaan, hoe de delen samenwerken en wat elk deel doet? Te weinig voor zo’n belangrijk alles bepalend besturingsorgaan.

De mensheid is al lang bezig met het ontrafelen van de geheimen van het brein. Er zijn bewijzen gevonden dat de Egyptenaren in de tijd van de farao’s al hersenoperaties uitvoerden. Zo’n 500 jaar geleden, toen Italië nog bestond uit heel veel verschillende koninkrijken en er veel oorlogen waren, werden er ‘hersen operaties’ op de krijgsgevangen uitgevoerd. Ook hier is nog documentatie van terug te vinden. Ik denk dat als je leest hoe dat verliep, we allemaal blij mogen zijn dat we niet in die tijd leefden.

Dankzij de moderne technologie kunnen we real time in het brein kijken, zonder de schedel te lichten. Dat geeft ons natuurlijk een veel beter en preciezer beeld van uit welke delen ons brein bestaat. We zien waar gedachtes ontstaan, wanneer de intelligentie aangaat, wanneer je angstcentrum geactiveerd wordt en wanneer je beloningscentrum.

Met dit preciezer beeld, het geeft ongelooflijk veel details, is de materie ook een stuk complexer geworden. Deze complexiteit zou de doelstellig van dit leerprogramma, een duidelijk begrijpbaar beeld van de werking van je brein,  in de weg zitten. Daarom hebben wij gekozen voor een ‘versimpelde’ uitleg van je brein. Wij gebruiken daarvoor de ‘Drie Breinen Theorie’ of te wel de ‘Triune Brain Theory’.

Veel plezier met dit deel van het breinleerprogramma!

Shopping Cart
Scroll to Top