NCE – Hoofdstuk 13: Koopknop, neuromarketing, de cortex, IQ

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Het eerste jaar van je breinleer module zit er op. Je begint al een echte ‘brein expert’ te worden. Zoals je weet wordt de inhoud van de opleiding regelmatig aangevuld met de nieuwste breinkennis ontdekkingen en feiten. Ben je al een keer helemaal opnieuw begonnen om te ontdekken welke extra informatie is toegevoegd?

De komende 12 delen gaan we je, naast aanvullende informatie over het brein, ook veel praktische toepassingen geven. We gaan het met je hebben over de verschillende hersenwetten die onontbeerlijk zijn in tal van situaties. Door deze hersenwetten beter te begrijpen en toe te passen wordt het leven een stuk eenvoudiger. Je hebt als het ware een toetssteen waarlangs je je beslissingen en je gedrag kunt leggen. Het geeft een biologisch kompas i.p.v. een maatschappelijk gedreven ‘eis’.

Wat daar onlosmakelijk aan verbonden is, is de techniek van de re-programmering. Het brein heeft een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden alvorens het bereidt is om te veranderen. Als je dan aan de eisen voldaan hebt dan is het belangrijk dat je hele specifieke stappen in de juiste volgorde neemt. Want anders blijft het bij JA zeggen en NEE doen. We gaan je stap voor stap de techniek van re-programmatie uitleggen en leren.

Gezondheid is een groot goed. Steeds meer mensen zijn bezig met beweging en voedsel. Dat is natuurlijk best belangrijk maar de gezondheid van je brein is nog veel en veel belangrijker (90%). We gaan hier uitgebreid bij stilstaan en je krijgt van ons veel praktische handvatten voor een gezond brein!

We beginnen dit hoofdstuk met vier onderdelen. We gaan je alles vertellen over de koopknop. Waar zit het in het brein? Hoe kun jij er gebruik van maken en hoe voorkom je dat jij of je partner slachtoffer worden van deze knop. We gaan je leren hoe neuromarketeers gebruik maken van de verschillende technieken om mensen te ‘verleiden’. De technieken die wij je gaan leren kun je ook toepassen in jouw communicatie in zowel je privé als je zakelijke leven.

Verder gaan wij het in dit hoofdstuk hebben over de cortex/neo cortex. Wat doet dit breindeel precies en hoe kun je ervoor zorgen dat je het optimaal inzet. Hoe herken je de situatie wanneer je intelligentie door je onderbewustzijn gegijzeld wordt en hoe breek je hier weer uit?  In het laatste deel van dit hoofdstuk bespreken wij met jou het onderwerp intelligentie en IQ. Wat is intelligentie en IQ nu precies, hoe wordt het gemeten en is het werkelijk zo belangrijk als vooral ‘intelligente’ mensen denken dat het is?

Het wordt weer een spannende reis om te maken.

Shopping Cart
Scroll to Top