, in het vorige deel zijn we dieper ingegaan op waar de weerstand tegen verandering vandaan komt. Eigenlijk is dat een vreemde ingebakken tegenstrijdigheid in je brein. Aan de ene kant wil je de mooiere of betere versie van jezelf worden en aan de andere kant wil je brein niet veranderen en houdt het je persoonlijke ontwikkel proces tegen.
Een bekend voorbeeld van dit fenomeen wat de meeste mensen herkennen zijn de ‘goede voornemens’ op 31 december. Amper drie weken later heeft 95% van de wereld bevolking deze niet gehaald. Je hebt geleerd dat ‘intelligente’ besluiten het verliezen van het onderbewustzijn wanneer deze het niet eens is met het intelligent genomen besluit. Om te zorgen dat je intelligentie niet alleen JA zegt maar het onderbewustzijn ook JA doet is de samenwerking tussen breide breindelen dus essentieel. Maar er zijn meer facetten die een rol bij spelen bij JA zeggen en JA doen. Zowel de dyad als hormonen spelen hierbij ook een belangrijke rol. Hoe dit precies werkt en hoe jij deze kennis in jouw voordeel kunt gebruiken vertellen we je in dit deel.
In dit deel gaan we dieper in op hoe het brein omgaat met externe informatie. Externe informatie kan zowel een persoon zijn die je ontmoet maar ook wat je hoort, ziet of leest Het brein heeft hier een standaard patroon/protocol voor. Hoe jouw brein reageert op externe informatie en hoe breinen van anderen reageren is dus voorspelbaar. Door te begrijpen hoe dit patroon werkt kun je ervoor zorgen dat jij JA doet en geen kansen mist en kun je op een effectievere wijze met andere mensen communiceren en meer gedaan krijgt.
Dus ……. let’s start and rock and roll!