NCE – Hoofdstuk 19: De wet van relevantie

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

In het vorige hoofdstuk hebben we de wet van zelfbeschikking besproken. Een zeer krachtige hersenwet waarvan de toepassingsmogelijkheden legio zijn. Heb je de oefening gedaan om bij te houden hoe vaak je de zelfbeschikking van anderen ongemerkt wegneemt? Sommige van de deelnemers komen er achter dat ze gemiddeld zo’n 15 maal per dag de zelfbeschikking van anderen wegnemen. Door hier meer alert op te zijn merken ze dat dat anderen veel vaker ook JA doen en er minder discussie ontstaat. Een mooi effect toch?

Hoe brein hanteert een vast protocol van hoe het omgaat met informatie. De eerste stap is, volkomen logisch, om te bepalen of de informatie wel of niet gevaarlijk is. Daarna kijkt het brein of de informatie wel of niet relevant is. Wanneer de informatie niet relevant is dan haakt het brein simpelweg af. Zoals je geleerd hebt vindt het onderbewustzijn feiten en cijfers vaak niet relevant. Terwijl de meeste mensen een discussie proberen te winnen op basis van feiten en cijfers. Dat kan dus best een probleem zijn als je mensen iets wilt leren of vraagt om iets voor je te doen.

Maar hoe zorg je er dan wel voor dat het brein informatie of wat je zegt relevant vindt? Hoe spring jij er met je boodschap wel uit in de huidige tijd waarin er een stortvloed is van impulsen? Hoe weet je wat voor iemand anders relevant is of niet? Hoe kan de wet van relevantie je helpen om mensen te veranderen? Hoe kun je de wet van relevantie gebruiken om bijvoorbeeld de omzet via verkoop te verhogen? Dit en nog veel meer interessante handvatten komen in dit deel aan de orde.

Het wordt weer interessant met veel nieuwe ontdekkingen.

Shopping Cart
Scroll to Top